2013. június 25., kedd

Levesek kánikulára 2. - Joghurtos uborkaleves mozzarellával

levest enni nyáron is szeretünk, de persze nem nehéz, kiadós leveseket. Íme jó példák a kánikulai levelesek népszerűségére: 

HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):
  • 2 nagyobb kígyóuborka, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 nagy pohár natúr joghurt, 4 dl tej, 1 nagy csokor kapor, só, bors, 2 zacskó mozzarella golyó, kb. 10 dkg füstölt lazac
 ELKÉSZÍTÉS (FŐZÉS NÉLKÜL KÉSZÍTHETŐ):
Pucold meg az uborkákat és reszeld le nagy lyukú reszelőn, aztán az összes levével együtt öntsd bele egy levesestálba. Add hozzá a joghurtot és a tejet, majd az összetört fokhagymát is. Ízesítsd sóval, borssal és alaposan keverd össze. Ezután jöhetnek a mozzarellagolyók, érdemes őket félbevágni, aztán az apróra vágott kapor. Most ismét keverd össze a levest, majd rakd be a hűtőbe legalább egy órára, hogy összeérjenek az ízek. Tálald kis tálakba, díszítsd apró csíkokra vágott lazaccal!
Forrás: instyle.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése