levest enni nyáron is szeretünk, de persze nem nehéz, kiadós leveseket. Íme jó példák a kánikulai levelesek népszerűségére:
HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):
- 1 fej lila- vagy vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 nagyobb sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 paszternák (opcionális), 2 nagy marék zöldborsó, 1 fej karalábé, 1 kisebb gumó zeller (ha friss, a szára is), 1 nagy csokor petrezselyem, 2 bio zöldségleveskocka (opcionális), só, bors
- Nokedli: 1 tojás, 3-4 evőkanák rétesliszt, só
ELKÉSZÍTÉS:
A hagymát vágd fel apró kockára, és kevés olívaolajon pirítsd meg. Add hozzá a felkarikázott répákat, a paszternákot, a kockára vágott zellert és a szintén kockára vágott karalábét, majd sózd meg ízlés szerint. Ezután önts hozzá kevés vizet és párold fedő alatt kb. 10 percig, közepes lángon. Azután jöhet a megpucolt vagy fagyasztott zöldborsó, 2-3 gerezd összenyomott fokhagyma. Most öntsd fel kb. 1 liter vízzel, és add hozzá a leveskockákat is. Ízlésed szerint mehet bele még só és bors, aztán érdemes némi gyöngyöző rotyogás után megkóstolni, hogy milyen a leves íze. Tíz perc után, amikor már minden puhára főtt, nokedliszaggatóval szaggasd a tésztát a levesbe. Főzd még 10 percig, húzd le a “tűzről”, és add hozzá az apróra vágott petrezselymet. Tedd vissza a fedőt, várj 10 percet, aztán már ehettek is!
Nokedlikészítés: Egy kis tálkában keverj össze egy egész tojást 3 evőkanál rétesliszttel és 2 csipet sóval, adhatsz hozzá 2-3 csipet apróra vágott petrezselymet is.
Forrás: instyle.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése