GSZT szakújság :: Gasztronómia : Szálloda : Turisztika - online magazin. Hírek, információk, események, programajánlók
2013. március 19., kedd
Akkor legyen ma amerikai palacsinta!
Az amerikai palacsintával nagy sikert lehet aratni, és ilyen egyszerű:
Hozzávalók:
40 dkg sima liszt
2 csomag sütőpor (24 g)
1 teáskanál só
1 evőkanál kristálycukor
6 dl zsíros tej
2 db tojás
10 dkg olvasztott vaj, vagy Rama
Elkészítés:
A vajat egy bögrében beteszem a mikróba 1 percre. Közben jól összekeverem a lisztet a cukorral, sóval és a sütőporral. A halom közepébe egy kisebb mélyedést csinálok, abba öntöm a vajat, és szép lassan, keverés közben adom hozzá az előzőleg összekevert tojást és a tejet. Addig keverem, amíg csomómentes lesz. Régi típusú (nem teflon) palacsintasütőben sütöm, azt nem kell olajozni (mivel ez a tészta nagyon gyorsan magába szívja az olajat). Lassú tűzön kell sütni, mert centi vastagra feljön, és hagyni kell átsülni.
Aztán jöhet bele lekvár, csokiöntet, gyümölcs:)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése