2013. március 28., csütörtök

Látványban fejlődik a Sziget, opera és óriáskerék is lesz

A nemzetközi trendekhez igazodva a látványra kíván a korábbinál is nagyobb figyelmet fordítani idén a Sziget, amely augusztusban több új helyszínnel jelentkezik. 



"A fesztiválokat kedvezően érintő áfatörvény-módosításból fakadó pluszbevételeket is felhasználva mintegy egymillió eurót költünk idén fejlesztésekre, a látványvilágra. Lesz a zárónapon End Show a nagyszínpadnál tűzijátékkal és fényeffektekkel, David Guetta zenei kíséretével, festékpatronokkal Color Party a Colosseum helyszínen, egy 60 méter magas óriáskerék, valamint kényelmes Sziget Beach az északi csücsök homokpados részén" - mondta Gerendai Károly főszervező a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.
Látványosnak ígérkezik az egyik indiai fesztiválról "importált" festékpatronos Color Party, amely az idén dupla méretűvé növő Colosseumban délutántól éjszakáig minden kerek órában élvezhető lesz. A tavaly bemutatkozott Sziget Eye átmérője húsz méterrel nagyobb lesz: a hatvan méteres kabinos óriáskeréken egyszerre több mint háromszázan fognak tudni "utazni". Lesz továbbá Disco Erdő a nagyszínpad közelében fénygömbökkel és stroboszkópokkal, Para Erdő működdel a borzongani vágyóknak, és külön romkocsma negyedet létesítenek a főváros legizgalmasabb szórakozóhelyeinek részvételével.
Ahogy azt a szervezők már korábban bejelentették, új helyszín lesz a Cirque du Sziget, ahol négy programsávban láthatók különböző cirkuszi produkciók, többek között a fiatal magyar artistákból álló Recirquel csoport közreműködésével. "A Cirque du Sziget külső látványa az 1890-es évek hangulatát fogja idézni régi cirkuszi kocsikkal, kocsmákkal, belül azonban a legmodernebb újcirkuszi műfaj előadásait tartják meg" - mondta Szép Fruzsina.
A Fidelio Kultúrzóna helyszínen a tervek szerint operaelőadások lesznek, együttműködve fiatal énekesekkel, a Verdi-Wagner-bicentenárium jegyében.

Forrás: pénzcentrum.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése