2013. május 5., vasárnap

A csodálatos földieper


A földieper a késő tavaszi hónapok kedvelt gyümölcse. Vértisztító, baktériumölő hatása különösen hasznos a hideg, téli hónapok után. Ezenkívül rengeteg ásványi anyag található benne.



A kis piros gyümölcs ráadásul nagyon laktató, ugyanakkor serkenti az anyagcserét, így, ha fogyókúrázol, sem kell lemondanod róla. Persze azért a desszertekkel nem árt vigyáznod!

Eperkrémleves

Hozzávalók:

40 dkg eper
7 dl tej
5 evőkanál cukor
3 dl tejszín
kevés liszt
csipetnyi fahéj
Az epret kevés vízben párold meg. A tejszínt a már megfőtt eperrel és a cukorral turmixold össze, majd főzd össze a tejjel és a kevés liszttel. Ízesítsd fahéjjal. Tedd hűtőbe, és, ha alaposan lehűlt, már tálalhatod is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése