Amikor még nem lehetett ezerféle ételízesítőt kapni, a nagyanyáink mindig úgy készítették el friss zöldségekből. Érdemes a receptet ma is kipróbálni.
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa1 kg fehérrépa
1 kg tv paprika (jó húsos)
1 kg paradicsom
1 kg vöröshagyma
2-3 nagy fej fokhagyma
4 db nagyobb zeller
50 dkg karalábé
50 dkg karfiol
50 dkg kelkáposzta
petrezselyem zöldje (jó sok)
zeller zöldje
Elkészítés:
A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagyjuk, időnként megkeverjük. Üvegekbe töltjük.Forrás: Kirchner Károly
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése