2013. április 18., csütörtök

Ha rohanás az élet...

A legtöbb ember azért nem eszik egészségesen, mert ha nincs ideje, kihagy étkezéseket. Holott például a reggeli kihagyása koncentrációhiányhoz, fáradtsághoz vezet, majd jön az este, amikor alvás előtt felfaljuk a hűtőt...




Nyilván senki sem időmilliomos. Arra azonban, hogy mit és mikor eszünk, oda kell figyelni. Ha nincs időnk reggelizni, ne előregyártott termékeket vegyünk a sarkon, hanem még előző este készítsünk el egy szendvicset, amit reggelig a hűtőben tárolhatunk, aztán csak egy mozdulat, és bekerülhetnek a táskába.
Tehetünk bele egy húzós nap előtt olajos magvakat és gyümölcsöt is, nassolásnak sem rossz, egészséges is, és kiküszöböljük vele, hogy ha csúszik az ebéd, farkaséhesen kelljen végigcsinálnunk a délelőttöt. Egy alma, egy banán, vagy egy marék mogyoró ad annyi lendületet, hogy az ebédig kitartson.

A kereskedelem az egészséges életmód miatti szándék erősödése folytán sok olyan terméket gyárt, amely előre csomagolt, kicsi, elfér a táskában, és szintén jó tápanyag forrás lehet napközben. Ilyenek a gabona- és müzliszeletek, a teljes kiőrlésű előre csomagolt kekszek, amelyek szintén segítenek időt spórolni, de nem fölösleges kalóriákkal terhelik a szervezetet.

A cél az, hogy a napközbeni étkezés mértéke legyen elégséges ahhoz, hogy este csak egy könnyű vacsora maradjon hátra a jó alvás, és az ideális testsúly megtartása érdekében.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése