2013. április 24., szerda

Cake pop, a gasztrosztár


Új trend hódít a gasztronómiában, a macaron után 2013 előreláthatólag a cake pop éve lesz. Az alaprecept változatos formában elkészíthető, díszítésének pedig csak képzeletünk szabhat határokat.


Hozzávalók 9 főre

A tésztához:

80 g vaj
110 g kristálycukor
1 tojás
135 g finomliszt
1 tk sütőpor
80 ml tej
fél tk vanília kivonat
60 g durvára darált mogyoró
A csokibevonathoz:

100 g magas kakaótartalmú étcsoki
12 dkg vaj
2 ek tej
2 ek víz
cukor ízlés szerint
A cukormázhoz:

200 g porcukor
1 tojásfehérje

Elkészítés

A vajat a cukorral habosra verjük.
Hozzáadjuk a vajas keverékhez a tojást, és jól eldolgozzuk.
A masszához szitáljuk a lisztel elkevert sütőport, a tejet és a vanília kivonatot, és összedolgozzuk a tésztát.
A kikevert tésztához hozzákeverjük a durvára darált mogyorót.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, ezalatt megtöltjük a forma alját a tésztával.
Ha minden lukat megtöltöttünk, rátesszük a sütőforma tetejét gondosan ügyelve arra, hogy jól záródjon!
20 perc alatt készre sütjük a sütigolyókat.
A csokoládé bevonathoz az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót.
A cukormázhoz a tojásfehérjét jól eldolgozzuk a porcukorral.
A pálcikára szúrt sütigolyókat bevonjuk csokoládé- illetve cukormázzal, majd beleállítjuk a sütőforma lukacsos részébe száradni.
Tetszés szerint csoki reszelékkel, dekorcukorral díszítjük.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: hőlégkeveréses
költség: 2000 Ft
költség egy főre: 222 Ft

Forrás: nosalty

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése