2013. április 11., csütörtök

Magyaros betyárleves


Néha nem árt egy jó kis magyaros, gazdag levest tenni az asztalra. A fennmaradt betyárleves receptek közül a bakonyi változatot osztjuk meg:



Hozzávalók:

35 dkg marhaszegy,
1 pár csirkecomb,
20 dkg vegyes zöldség,
1 fej hagyma,
só,
egész bors,
csípős paprika,
csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztből. (a liszt mennyisége a tészta állagától függ)
Elkészítése:

A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük főni. Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vágott zöldséget, a felaprított hagymát, az erős paprikát, majd készre főzzük. A lisztből és a tojásból vékony, kemény tésztát gyúrunk, a levesbe tépkedjük és megfőzzük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése